Korona Günleri Öğrenci Günlüğü

Öncelikle, herkese merhaba. Fenerbahçe Üniversitesi Yeni Medya Bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Artık tüm dünyanın da bildiği gibi, ilk kez Çin'in Wuhan kasabasında başlayan Korona virüsü, bu yazıyı yazdığım tarihteki verilere göre toplam 209 ülkeyi eve hapsetmiş durumda. Birçok ülkede ciddi kayıplara sebep olan bu virüs yüzünden insanların evlerinde kalmaları isteniyor. İşte bu yüzden de bir öğrenci olarak evde kaldığımız bu günlerde nasıl vakit geçirdiğimi sizlere anlatmak istedim.



Kahvaltının ardından spor!
Günüm kahvaltı yaptıktan sonra, sporla başlıyor diyebilirim. Spor merakım, kendimi evde izole etmeden önce de düzenli olarak spor salonuna gidişlerimde başlamıştı. Spor, bende yarattığı olumlu değişikliği görmeye başladıktan sonra günlük rutin haline getirdiğim bir alışkanlıktır aslında. Tabi ki evde yaptığım hareketler her ne kadar spor salonundakine kıyasla sınırlı olsa da, elimden geldiğince vücudumu ve de kendimi mutlu etmeye çalışıyorum.



Skeçlerimle Instagram’dayım
Sporumu yaptıktan bir süre sonra, kendimi sosyal medyaya veriyorum. Evde bolca zamanımız olduğu bu günlerde, Instagram hesabıma çeşitli konularda mizah içerikli skeçler çekmeye çalışıyorum. Zaten yaklaşık 4-5 yıldır, sosyal medyanın içerisinde bulunduğum için, bu hep yaptığım bir şey aslında. Yani kısacası; elimden geldiğince çektiğim skeçlerle,insanların yüzünde oluşan tebessümün sebebi olmaya çalışıyorum. Bu işi yaptığım süre içerisinde de,Dostoyevski'nin bir sözünü seçtim kendime; ''Gülmekten daha güzel bir eylem varsa, o da güldürmektir.'' Bu arada sizlerde Instagram profilimi ziyaret etmek isterseniz; Insta/@Aytek_Baskan



Ve akşam haber takibi
Akşama doğru, gündemi takip etmek için televizyon haberlerini izliyorum. Birçok insan, bu zorlu sürecin yıpratıcı etkilerini hızlıca atabilmek için kurallara uysa da; elbette ki kurallara uymayan insanlar da oluyor. Haberlerde sorumsuz ve gamsız insanları gördükçe sinirlenmemek elde değil. Keşke, herkes koyulan kurallara uysa ve bu geçtiğimiz zorlu süreci hızlıca geride bıraksak. Bu aradakarantinada 22. günümün olması ve haberlerde sorumsuz insanları gördükçe, açıkçası bu sürecin uzayacağını düşünmek, iyice canımı sıkıyor...



Leyla ile Mecnun dizisi 
Yatmadan önce gecedefalarca izlediğim ve izlemekten bıkmadığım Leyla ile Mecnun” dizisinin her gece bir bölümünü izliyorumLeyla ile Mecnun demişken biraz dizinin kendisinden de bahsetmek isterim. Dünya üzerinde gelmiş geçmiş en mükemmel dizidir bence kendileri. IMDb sitesinde 9.1 puan alması, dizinin kalitesini ve güzel olduğunu kanıtlar nitelikte. Benim için absürt mizah konusunda çığır açmış ve ağlarken güldürebilen nadide dizilerdendir. Bu arada şunu da belirteyim, dizi final yapamadan yayından kaldırıldı. Neden kaldırıldı diye soracak olursanız eğer, Google’da diziyi aratmanızı öneririm :)


Evet kısaca anlatmak gerekirse; evde bu şekilde zaman geçirmeye çalışıyorum. Sizler de kendinize bir uğraş bulabilir ve geçtiğimiz bu zor dönemde kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu karantinanın tek bir iyi yanı oldu bana sorarsanız; o da dışarıda bomboş bir şekilde yürüdüğümüz anın bile kıymetini bilmeye başladık. 
Neyse işin özüne gelecek olursak;
Bu zor günlerden geçtiğimiz süreci bir an önce atlatabilmek için #EvdeKalTürkiye

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

5. Hafta

1. Hafta